Vaimo Filippiineiltä (osa 2) – Mistä filippiiniläisen vaimon löytää?

Vaimo suomalaiselle miehelle maapallon toiselta puolelta? Äkkiseltään se kuulostaa järjettömältä ajatukselta, mutta todellisessa elämässä rakkaus saattaa löytyä sieltä helpommin kuin oman ulko-oven takaa.

Laita Internetin hakukoneeseen kysely, mistä löydät filippiiniläisen vaimon? Vastauksena ruudulle ilmestyy loputon lista deittisivustojen linkkejä ja Leevi & the Leavings alkaa soimaan päässäsi…

Siellä isketään naisia ja toisinpäin
Siellä todella on mistä ottaa
Ja se kaikki mitä maailmalla itse näin
Se on elämässä unelmaa ja totta

Erilaisten vaimonhakusivustojen ja niillä olevien vaimoehdokkaiden määrät kertovat tuhatta kuvaakin selvemmin suuresta kysynnästä, mitä vielä suurempi tarjonta pyrkii tavoittamaan. Sivustojen markkinointi on selkeästi kohdennettu länsimaisille miehille, ja ne maalaavat vahvaa mielikuvaa siitä, että Filippiineiltä jokainen löytää hyvän vaimon.

Samaa osumatarkkuutta ei luvata filippiiniläisille vaimoehdokkaille, jotka etsivät länsimaista miestä. Heille kaikille tuskin löytyy partneria, ei ainakaan sitä hyvää ja luotettavaa miestä, jota suurin osa heistä hakee. Sivustojen määrä tarjoaa kuitenkin nopean vastauksen tämän artikkelin otsikon esittämään kysymykseen.

Samasta syystä – kysyntä ja tarjonta – perinteisimmilläkin pariutumismarkkinoilla käy kuhina ja ulkomaalaiset miehet vierailevat Filippiineillä SE mielessä; osalla lyhytaikaisena kokemuksena, osalla elämänpituisena toiveena. Sekä miehet että naiset hakevat jotain sellaista, mitä eivät koe saavansa kotimaistaan. Puutelistan voi lukea suoraan tai rivien väleistä: Rakkautta, seksiä, empatiaa, huolenpitoa…

Viime vuosina kysynnän ja tarjonnan luonne on muuttunut selkeästi seksiturismista enemmän parisuhdeturismin suuntaan. Toisiaan poissulkeviahan ne eivät välttämättä ole, mutta deittisivustot ovat muovanneet markkinoita suuntaan, missä tyttöbaarit ja muut kaupallisen rakkauden Disneylandit eivät enää ole yhtä selkeästi se huvipuisto, missä rakkauden kysyntä ja tarjonta ensimmäisenä kohtaavat.

Miesten kesken

Minulta usein kysytään, mistä löytää hyvän filippiiniläisen vaimon? Tällä kirjoitussarjalla yritän väistää kysymyksen viittaamalla näihin kirjoituksiin sen sijaan, että vastaisin kysyjille samoilla moneen kertaan toisteluilla latteuksilla.

Täytyy kuitenkin muistaa, etten minä ole oikea henkilö vastamaan kysymykseen, mistä sen HYVÄN vaimon löytää. Voin antaa yleisiä vinkkejä vaimon etsimiseen, mutta HYVÄN vaimon määritteleminen ja löytäminen jää aina hakijalle itselleen. Huonon vaimon voisi ehkä nähdä selvemmin etukäteen, mutta koska jokaisella on oikeus onneen ja omiin virheisiin, siihenkään arviointiin en muiden puolesta lähde.

Itse astuin siihen rakkauden miinaan, joka vei muutakin kuin jalat alta, yli kaksikymmentä vuotta sitten. Noista ajoista pariutumispelien lainalaisuudet ovat muuttuneet myös Filippiineillä. Se, minkä olen menettänyt kokemusasiantuntijana, olen kuronut umpeen kuuntelemalla ja seuraamalla muiden ulkomaalaisten miesten parinmuodostusseikkailuja.

Olen asunut filippiiniläisten naisten kanssa ja ympäröimänä yli 30 vuoden ajan, ja heistä on karissut kaikki sellainen eksotiikka, jonka läpi suomalainen vaimonhakija tarkastelee mahdollisuuksiaan. Suomalaiset naiset ovat minulle eksoottisempia kuin filippiiniläiset ihan vaan sen vuoksi, että olen ollut heidän kanssaan vähemmän tekemissä kuin filippiiniläisten naisten.

Rajoituksistani huolimatta minulla on ollut paljon tilaisuuksia seurata, tukea, tarkkailla ja ymmärtää myös lukuisten suomalaisten miesten vaimonhakureissuja ja niihin liittyviä seikkailuja. Ne ovat opettaneet kaikenlaista ihmismielestä ja ihmisyydestä. Muutaman kerran olen joutunut nostamaan jokusen maamiehen vaimonhaun sudenkuopista, minne he olivat pudonneet, kun kiire ja kiima ovat kiilanneet vihkimisen edelle.

Tikapuut taivaaseen

Elämänkumppanin löytäminen on päätös, jonka tulee perustua aitoon yhteyteen, jaettuihin arvoihin, syvään luottamukseen, vilpittömään ymmärrykseen ja molemminpuoliseen kunnioitukseen. Filippiiniläiselle vaimolle nämä ovat itsestäänselvyyksiä…” Tuo on lainaus erään deittisivuston esittelytekstistä. Se alleviivaa vaimomarkkinoinnin absurdiutta: Ovatko keskinäinen luottamus, ymmärrys ja kunnioitus jonkun tietyn kansallisuuden perusteella itsestäänselvyyksiä?

Nykyään deittisivustot ovat suomalaisen miehen ja filippiiniläisen naisen yleisin kohtaamispaikka. Online-deittailuun liittyy edelleen jonkin verran ennakkoluuloja ja vähättelevään sävyyn lausuttuja kommentteja, ”Tietäähän sen, mitä tuosta tulee. Hehän ovat tavanneet internetissä”.

Sillä voi alkuun olla merkitystä, missä tavataan – kirkossa, tyttöbaarissa, ystävien välityksellä, kaupassa vai internetissä – mutta jos kohtaaminen johtaa todelliseen ihmissuhteeseen, tapaamispaikalla ei ole merkitystä suhteen tulevaisuudennäkymille. Olennaisempaa on se, että on tavattu ja sen jälkeen on hyvä olla yhdessä.

Sille online-deittailua koskevalle ennakkoluulolle on perusteita ja aihettakin, lähteekö vuodattamaan tunteitaan hedelmälliseen maaperään vai huijarin liiketoimintamallin ylläpitämiseen? Toisaalta sama riski sisältyy henkilökohtaisiinkin ensitapaamisiin ennalta tuntemattomien naisten kanssa.

Filippiiniläisiä vaimoja tarjoavien online-sivustojen suosiota ja mahdollisuuksien kirjoa ei voi kuitenkaan kiistää. Ne ovat osa nykyaikaista parinmuodostusta ja sellaisenaan hyvä esimerkki siitä, kuinka tekninen innovaatio räjäyttää inhimillisen perustarpeen padon, jonka taakse on aiemmin jäänyt paljon toteutumattomia mahdollisuuksia. Sivustot ovat taivaan lahja monille miehille ja naisille, joilla ei olisi koskaan ollut mahdollisuutta löytää toisiaan ilman niitä.

Rakkauden planeetta

Jos haluat tutustua kokonaisvaltaisemmin filippiiniläisiin naimattomiin naisiin heti alusta alkaen, sinun on lähdettävä etsimään heitä sieltä, missä he heitä on paljon ja missä he ovat omimmillaan omassa elämässään. Siellä vaimonhakija voi lusikoida sakeaa soppaa, missä on paljon rakkauden sattumia.

Jos ei luota kliseeseen, jonka mukaan rakkautta voi löytää mistä tahansa ja milloin tahansa, sen löytämisen todennäköisyyttä voidaan parantaa. Esimerkiksi seuraavat paikat ja tilanteet ovat hyviä mahdollisuuksien markkinoilla:

Sosiaaliset kokoontumiset: Näitähän Filippiineillä riittää ja yleensä niissä mennään suoraan asiaan utelemalla tulokkaan siviilisäätyä. Jos vihjaat olevasi vailla pysyvää kumppania, huomaat ettet enää itse pitele elämäsi ohjauspyörää, vaan iso joukko ihmisiä on ottanut asiakseen auttaa sinua pääsemään parisuhteen ruutulipulle.

Vapaaehtoistyö: Vapaaehtoistyö: Monet naimattomat naiset ovat mukana erilaisissa vapaaehtois- ja avustusjärjestöissä, joihin osallistuminen vie maailmaan, jossa on hedelmällistä maaperää myös romanttisten suhteiden solmimiselle. Näissä ryhmissä ja verkostoissa tapaa koulutettuja ja omavaraisia ​​naisia, joilla on aikaa ja mahdollisuuksia seurustella myös länsimaisella tavalla.

Ostoskeskukset: Nämä kompleksit ovat suosittuja tapaamis- ja kokoontumispaikkoja kaikenikäisille naisille. Niissä voi luontevasti aloittaa keskustelun kahviloissa, ravintoloissa, liikkeissä ja supermarketeissa. Suurimmissa kauppakeskuksissa on myös naisia, jotka etsivät kaupallista seuraa, joten jos et etsi sellaista, voit ohittaa liian suoraviivaiset lähestymistavat.

Lomakohteet: Paikalliset lomakohteet: Lomat ovat aina hyvää aikaa tutustua vastakkaiseen sukupuoleen. Naimattomat naiset viettävät usein vapaa-aikansa ja lomansa ystäviensä kanssa paikallisissa lomakohteissa, joissa hekin etsivät uusia kokemuksia ja vaihtelua arkeen. Lomilla filippiiniläiset ovat myös rennompia ja valmiimpia tapaamaan uusia ihmisiä.

Baarit ja yökerhot: Tavallisen kansan baareissa, ravintoloissa ja yökerhoissa naisen iskeminen on hyvin samanlaista kuin länsimaissa. Silmäpelistä se täälläkin alkaa ja ulkomaalainen mies saa paljon anteeksi, jos paikallisen etiketin mukaiset hienoudet korvautuvat suoremmalla toiminnalla. Ulkomaalainen mies saattaa löytää vaimon myös tyttöbaarista, ja mikäs siinä; moraalinen tuomio on Jumalien osaamisaluetta ja meillä ihmisillä on siinä iso osaamisvaje.

Uskonnollinen toiminta: Jos olet kiinnostunut tapaamaan konservatiivisempia naisia, jotka ovat liikkeellä tositarkoituksella, uskonnolliset tapahtumat ja ryhmät ovat hyviä tutustumispaikkoja. Filippiineillä uskonnollisuus ja työskentely uskonnollisissa sosiaalisissa piireissä eivät sulje pois maallisia riemuja yhtä voimakkaasti kuin länsimaissa. Kuten Raamatussa todetaan: ”Hän antaa kauneuden ei vain hyville, vaan myös jumalattomille”.

Online-treffit: Treffisovelluksia käytetään laajasti uusien ystävien ja treffikumppaneiden löytämiseen. Tinder, OkCupid ja Match.com ovat monen sinkkunaisen puhelimessa vakiovarusteena. Online-deittailu on arkipäiväistynyt, ja filippiinittäret käyttävät sitä myös saadakseen vaihtelua: Hekin haluavat tavata ihmisiä muualta kuin omista lähipiireistään.

Nainen toiselta planeetalta

Vaikka Filippiinit on todennäköisin paikka löytää filippiiniläinen vaimo, heitä voi löytää myös ulkomailta. Miljoonia filippiiniläisiä sinkkunaisia asuu ulkomailla, missä he ovat töissä, eronneita tai leskiä.

He ovat oppineet asumaan ulkomailla ja heillä saattaa olla kokemusta ulkomaalaisten miesten kanssa seurustelusta, mikä tasoittaa tietä Suomeenkin sopeutumiseen. He ovat myös yleensä taloudellisesti omavaraisempia ja itsenäisempiä kuin heidän omassa maassaan asuvat kanssasiskonsa.

Tulevaisuudessa filippiiniläisen vaimon löytäminen Suomessakin on entistä helpompaa. Tällä hetkellä filippiiniläiset ovat Suomen nopeimmin kasvava ulkomaalainen ryhmä. Sen myötä myös mahdollisuudet romanttisiin kohtaamisiin suomalaisten ja filippiiniläisten välillä lisääntyvät.

Jossain joku vieläkin sua kaipaa

Filippiinien tärkein vientituote ei ole elektroniikka, maataloustuotteet eikä kaivannaiset, vaan rakkaus, empatia ja huolenpito. ne ovat puettu moniin eri muotoihin, mutta pohjimmiltaan maan kansainvälinen kilpailukyky maailmanmarkkinoilla pyörii niiden ympärillä.

Uskallan väittää, että Filippiinit on yksi maailman vaivattomimmista maista löytää itselleen aviopuoliso. Siellä rakkauden lottovoittoon ei tarvita seitsemän oikein, pelkällä lisänumerolla voi päävoitto napsahtaa kohdalle ja arvontoja on päivittäin.